Uppenbarelsen av profeten Rammir MarrSall

 Det fanns en mycket rättvis profet och kung med namnet *Rammir MarrSall, att *profeten levde i gemenskap med den Evige och alltid gjorde det som var bra för hans folk genom att uppmuntra dem att söka sanningen och vara ärliga i alla deras handlingar.


  Men en underlig period hände i Visarådet, många hade visioner och fick förment gudomliga meddelanden, det var när dessa vismän började attackera de utlänningar som de kallade otroliga.

  När Rammir fick veta om detta fick han dem arresterade men de sökte tillflykt i ett tempel och bad Rammir att ompröva för att de bara gjorde den gudomliga vilja.

  Rammir bad till den Evige för visdom, och den natten kom ett mycket starkt ljus ner till honom i hans trädgård, inom det ljuset var ett varelse som såg ut som en man klädd i vit med lysrörsvingar.

  Rammir var tyst och väntade bara på orden från det mystiska varelsen.

  Jag är Herrens ängel, din Gud!  Varför gjorde du inte det Herren beordrade dig, Rammir?

  Rammir bad tyst, förvånad över synen och skakade väldigt obehagligt. Slutligen fylldes han av mod och sa:

  Hur kan jag skada oskyldiga människors liv som är under mitt skydd?

  Ängeln sa:

  _ Tillräckligt!  Vem tror du att du ska ifrågasätta den Eviges vilja?  Gå och döda alla som inte tror på mitt namn!

  Rammir sa:

  _ Nej, det kommer jag inte att göra!  Jag kommer inte att begå en så stor orättvisa, om den Evige är Gud, att han själv gör vad han vill!  Jag kommer inte att smeta händerna med oskyldigt blod ..

  Ängeln sa:

  _ Hur vågar du?  Du måste göra vad den Evige, din Gud önskar.  Gå nu, gör det!

  Rammir sa modigt:

  _ Jag ​​föredrar att dö eller lida värsta straff än att begå en sådan orättvisa!  Gör vad du vill med mig, men jag kommer inte göra ... Den Evige gav liv till alla, får han ta bort det ... Han är Gud, han behöver inte mig för någonting .. Gör vad du vill eller döda mig ..

  Ängeln fortsatte:

  Din olydnad kommer inte att bli straffad inför den Evige, eftersom du har vägrat hans vilja.  Men jag har en annan beställning från den Evige, han berättar att de gamla råden inte är korrekta och att du måste bygga ett nytt tempel med en ny lära som jag kommer att berätta för dig varje dag.

  Rammir svarade:

  _ Nej, det kommer jag inte att göra!  Läran om den Evige finns redan i min själ, min kropp är dess helgedom och världen är dess tempel.  Må evigt förlåta mig, men jag kommer att fortsätta följa lagen om min ande.

  Ängeln blev arg, började kränka och lämnade för att skada Rammir.  Profeten stängde sina ögon och väntade redan på sitt slut och berömde den Evige för gåvan av icke-existens. Men i det ögonblicket slöts verklighetens slöja, av evigt medvetande, ängelns sanna ansikte avslöjades och demonen avslöjades.  det visade dock att skyddet av den sanna Guden täckte Rammir och upplyste honom ... djävulen kunde inte stå och lämnade profetens närvaro bränd och förvånad av det eviga ljuset.

  Och en röst hördes ..

  _ Rammir, min älskade son!  Du var väldigt klok och trogen och du gjorde vad som är rätt, även om du inte lydde efter en order som du trodde var min.

  Och fortsatte

  _Rammir, vad som är rätt, det är rätt, även om jag ville ogiltigförklara det själv, inte ens min vilja kunde bryta denna lag, och du handlade med försiktighet och uppriktighet ...

  På grund av detta kommer ditt rike att bli ännu mer välmående och ditt namn kommer att komma ihåg av många i morgon.  För han hörde min röst, även mot vad som tycktes vara min röst.

  Rammir svarade:

  _Tack, jag ger dig, o oöverträffad, omätbar vishet, hedrad och välsignad jag känner för att du är i hans närvaro, och jag hoppas att alltid rättvisa kunna döma de som har anförtrott mig, även de som inte tror, ​​men följer lagen skriven i deras själar  och lev i ärlighet. Beröm ditt namn för evigt.

  När visarna fick veta om detta, bad de Rammir om förlåtelse, fortfarande ivriga att leva i hans tidigare härligheter och positioner.  Men Rammir skällde dem:

  _ Lyssna, forntida visare som agerade som dårar, du känner lagen och du vet att det du ger, du måste ta emot, du har vanhälsat det eviga synet och rättvisan, sårade oskyldiga människor och förtjänar döden!

  Men som i dag den Evige har visat sin godhet, idag är en festdag i hela kungariket, och du kommer att få något som kommer att vara som döden för dig, du kommer att avlägsnas av allt, och du kommer att vandra i främmande länder, så att du vet hur utlänningar lider  på fientliga platser.  Och så kommer de att lära sig ödmjukhet genom att ha ödmjuka jobb.

  De forntida vismännena drogs sedan bort och förvisades från att vandra som utlänningar, de förtjänade döden för sina brott, men som Rammir profeterade var denna straff för dem värre än själva döden.

  Många dog av hjärtskador och hat, men ett fåtal omvände sig verkligen genom att leva i ödmjukhet och arbetade till förmån för folket i landet för att betala för sin ondska.

  De togs emellertid aldrig mer in i kungariket Rammir MarrSall, även om de hittade den Eviges nåd och förlåtelse i deras liv, även på avstånd.

  Beröm det eviga medvetandet och dess uppenbarelser.

  Aisi ~

  * Uttalade Hebier Beriseim
  * Profeten är en klok man som leder människor till rättfärdighetens väg

Comentários

Postagens mais visitadas